Det årliga julbaket är avklarat

Denna helgen har varit tjoflöjt i fadderuttanskruttanluttan, inte en sekund åt att sitta vid datorn!
Jag har umgåtts med mina små vänner och vi har hunnit med rätt mycket med nu känns det som.
Vi har bakat en massa olika julgodis, lagat middagar, kollat på filmer och Greveholm, promenerat, bytt julklappar, sjungit julsången och kalasat!
Superhärligt med en helg som är fri från jagharingenatttgörasåjagsitterhärochdegar.

Skolan idag var minst sagt speciell. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.




Kommentarer (0)

dags att borsta tänderna

åååh varför försvann precis mitt långa inlägg? jag blir gaaaaaalen.

Nu har jag iallafall precis avslutat mitt sorligakärleksfilmstittande som tog ett antal timmar. Det var kanske inte någon bra idé för nu saknar jag Oskar så jag nästan blir ännu mer galen.

Jag tror det är dags att lägga sig i sin kalla nybäddade säng och läsa lite i min nya bok. För imorgon gäller det att vara utvilad, då ska det julbakas med mina underbara vänner!
Då kan man inte ligga och sova massa timmar mitt på dagen som jag har vant mig vid nu, jag undrar faktiskt om det är normalt att sova så mycket som jag gör. intessant. jag antar att jag aldrig får veta det.
Kommentarer (0)

Neew Moon

Oj vad jag har ont i magen av alla popcorn och chokladbitar. Har precis kommit hem från bion, New Moon såg vi, suuuperbra! Mycket bättre än ettan var den.

Vet inte riktigt vad som händer resten av kvällen, känns som att det är läge att dega och sega framför serier hela natten eftersom vi har väldigt lång sovmorgon imorgon.
Kanske träffa lite vampyrer och stor vargar, det hade varit intressant. Varför har det kommit så mycket vampyrer på tvduken detta året? Mystiskt.


Kommentarer (0)

bra start på veckan

Morgonen började med äckliga flashbacks från högstadiet. Jag sov hemma inatt så hela morgonen blev nästan precis som alla morgnar i högstadiet; Ligga kvar i sängen 20 minuter för att jag har så skönt täckte, höra mamma skrika på min lillebror för att han är lika seg som skalman, frukosten är redan framplockad, alllllllltid åka hemifrån 5 miuter försent. hoho

Skoldagen var iallafall väldigt trevligt. Jag, Olivia och Rebecca blev av med vår es-konsertoskuld och spelade Falling Slowly - Glen Hansard. Det gick väldigt bra! Sedan blev det lite mat i magen, lite Rom-fakta och fiolspelande.
Jenny och jag har översatt låten Miss Li - Miss Li och övat in ett helt arrangemang känns det som, så mycket har jag nog inte skrattat på hela denna månaden!

Nu sitter jag här med ett nydammsugat golv, det var på tiden kan man säga!
Resten av kvällen ska jag nog spendera i engelska och matteboken, om jag inte somnar.

Kommentarer (0)

21 november

Oskar ligger och sover i min lilla säng. Jag sa nej tack till sovandet. Senast jag vaknade upp skakade jag i hela kroppen och jag hade röda märken på händerna för att jag hade legat och tryckt in dom i väggen. Aldrig kan dessa mardrömmar försvinna.

Idag har jag iallafall varit och gjort en julklappssväg, beställt en milkskake för första gången och bakat en kladdkaka.

Ikväll ska jag och min smålandskille ut och äta, det ska bli väldigt mysigt.
Kommentarer (0)

Sonett

Här kommer en fin sonett jag och johanna skrev på svenskan, jag tror dock inte den är så rolig om man inte vet vem vi pratar om. Synd för er. :)

På tavlan har Katarina skrivit ABBA
Mats han älskar att dansa sina danser snabba
Julen är snart här
Och vi alla gillar gitarrläraren Pär

Bertil han är bra på Gemu
Men det vi alla älskar är Scmu
ES2A vi älskar banan
Men inte lika mycket som Jan

Åsa hon älskar pelare
och hemma har hon en egen liten spelare
där hon förvarar sina antika ljud
och på loppis lägger hon alltid höga bud

Göran han sjunger som en ståtlig man
Och spela piano det kan han minsann

Kommentarer (2)

Mörker över Kristianstad

YES, mitt hus blåste inte bort igårkväll.
När jag vaknade imorse fick jag världens chock eftersom trädtopparna jag ser från min säng var helt stilla, jag som trodde att jag skulle få gå ut i stormen och få flashbacks från Irland när vi var och kollade på The Cliffs of Moher och nästan lyftes från marken så mycket det blåste.
Men icke sa Nicke. Istället cyklade jag lugnt till skolan och förberede inför ES-konserten vi ska ha på måndag, lyssnade på duktiga musiker från högskolan i Malmö, åt sex mackor och sjöng med en svettig panna I Wish med vårt scmu-band.

Idag gick också strömmen i hela stan helst plöstligt och jag blev väldigt besviken när det inte kom några zombies och försökte ta över världen.

Istället för att tänka på att kriga mot zombies cyklade jag och kenny hem till henne och pluggade både historia och matte. Sen gav vi oss själva lite Halv åtta hos mig som belöning. Det kändes skönt att få lite skolarbete gjort! Vi är inne i väldigt hetsiga veckor just nu.

clifs
The cliffs of moher
Kommentarer (0)

Regn och Storm

Veckorna rusar fram och här i mitt kök luktar det fortarande kanelbullar.

Öppet Hus igår tog på krafterna så skolan idag var inte nådig.
Men det gick ändå bra igår, även om vi var i skolan 11 timmar igår.. Så nu hoppas vi att vi får många härliga ettor efter all denna tid vi har lagt ner på bullar.

Mot kylskåpet och skolboken!



Kommentarer (0)

Bakdagen

Vi har idag samlats här för att baka 93 kanelsnäckor och 140 muffins. Idag har gud inte varit på vår sida. Av 93 kanelbullar blev 93 bra. Av 140 muffins blev 20 ätbara. Jag vet inte vad som hände. Jag har bakat muffins sedan jag var tio därför har jag bestämt mig för att efter 3 timmar konstant vevande och slevande ska jag baka riktiga härliga muffins! Dock inte 140 st, men kanske några. Så kanske någon vill börja på C4 nästa år.

muffins
Nu är det slut med kladdkakemuffinsarna!!

Kommentarer (0)

Jag har två hem

Jag har inte varit hemma hos mina föräldrar på två veckor. Vet ni vad man hinner göra i Simrishamn på två veckor?
Man hinner bygga en stor fet biltvätt, och det är ju inte alls så att det redan finns en tvärs över gatan, som dock ingen använder. Varför kan ingen förstå att Simrishamnare inte tvättar sina bilar?
Man har också hunnit bygga ett fett hus som redan är inflyttat. Jag trodde bara att man kunde bygga hus så snabbt på Extrem Home Makeover. Tydligen inte.
Jag känner knappt igen mig här längre. Känns som att jag har varit borta i flera år och ska nu besöka min hemby. Så är det ju dock inte. Än.

Nu sitter jag här iallafall i mitt kalla och mörka rum. Ikväll ska vi har gäster och det är ju trevligt för då får man alltid god mat och efterrätt!

               

Kommentarer (0)

Fredag den trettonde

Idag har det inte märkts av någon otur minsann. Nästan lite dåligt, det är trots allt fredag den trettonde. Men dagen är inte slut, man vet aldrig vad som kan hända.

Ikväll ska jag och Oskar skutta iväg till bion och kolla på Flickan som lekte med elden. Det känns som att vi är dem enda som inte har sett den.
Jag hoppas verkligen att mitt popcornsug kommer igång! Annars är det ju lite tråkigt...

Nu ska jag vara ännu tråkigare och lägga mig och glo på tv för min pojkvän kommer aldrig hit för han är seg. Puss på dig

Kommentarer (1)

Storshoppa på Domus

Idag började inte dagen bra. Försov mig och vaknade 7 minuter innan jag och Jenny skulle cykla till skolan. Men jag hann!
Väl på skolan stack jag, Johanna och Sandra till Coop för att handla bakingredienser. Vi ska ju baka sjukt många bullar till öppet hus på skolan som äger rum på tisdag. Våra ingredienser hamnade i 4 stora papperskassar och på en summa nära 900 kr. Vi tackar skolan för att vi fick vara med om denna upplevelse, haha.

När vi skulle hem till mig och lämna kylvarorna fick vi vara med om en mindre trevlig upplevese.
På vägen ner stannade självklart hissen och det gick inte att komma ut. Alla fick lite småttpanik. Så där stod vi.. 6 personer var vi och alla blev lite smått svettiga.
Men efter ett tag kom vi ut och det var väldigt skönt att jag har blivit av med mina lilla hissfobi.

Imorgon är det fredag! Och det ser vi alltid framemot. Jag och Oskar ska på bio, väldigt mysigt!

Kommentarer (0)

Man mår inte bra av läxor

Nu har jag gjort alla mina gemu matte engelska fiol och gitarr läxor så nu sitter jag här och är sur och ledsen.
Nu har jag ingen kraft att göra någonting. Imorgon är det onsdag och det gör mig bara ännu mer på sämre humör. Ingen i es2a kan må bra av att gå i skola på onsdagar. Förutom dom som älskar att inte äta på 45 timmar och att koncentrara sig lektion efter lektion i 5743 timmar.

Idag hade vi den värsta magträningen på dansen jag varit med om, men det var jäkligt skönt ändå............ efteråt.


macka
jag förstår fortfarande inte prickigkorv-syltgrejen.
Jag är fascinerad av dom som gör det.


god natt, vi hörs när livet utan onsdagar har börjat
Kommentarer (1)

Mami

Mamma är och hälsar på! Det har varit en väldigt trevligt dag, jag är ett par skor rikare och har magen full med underbar mat! Mammor är en bra uppfinnning.
Nu ligger hon i min bäddsoffa och sover som jag också ska göra nu!

Sov gott
Kommentarer (0)

Nu är den mysiga helgen över

Nu har Oskar åkt hem och tvätten rullar rundor i dem två feta tvättmaskinerna.

Helgen har varit superbra och mysig!
I fredags blev det en låååååååång natt med tjejerna, det är mystiskt att man kan ha så mycket att prata om när man ses nästan varje dag och pratar nästan lika mycket då, men sjukt gött!
Idag har Oskar och jag varit tillsammans i ett halvår så vi har bara legat och degat och myst hela dagen. Vi har prövat att göra pannkakor. Om jag får säga det själv så blev det helt misslyckat. Precis som alla andra pannkakstillagningar.

Nu sitter jag här helt själv och undrar vad man ska äta och kolla på tv ikväll. Egentligen vill jag bara sova, när man är med kärleksungen får man inte sova länge minsann. :) Men jag sparar sovandet till senare ikväll.

Kommentarer (2)

Morgontrött

Det är kyligt och tyst här i den nyvakna lägenheten. Snart ska jag bege mig till skolan för att ha gitarrlektion.
Ikväll ska jag till Stina för att kolla på film och ha det mysigt. Vi ska kolla på skräckfilmen Paranormal Activity, varenda kotte jag har hört prata om den här filmen säger att det är sjuuuuuuuuuuuuukt läskig. Den är filmad med en handkamera så det blir mer verkligt och man tror verkligen att alla spöksaker händer. Spännande! Längtar väldigt mycket.

Ha en mysig  dag!
Kommentarer (0)

Jag är den nya bullkvinnan!

Min far, han är en lustig karl han. Han kom hem för några timmar sen och då visar det sig att han har köpt en dimmlampa till mig, som jag egentligen inte behöver. Vem i hela fridens namn köper en lampa till någon sådär? Haha, det läskiga är att det spökar i den -.- Den har tre ljusnivåer och helt plötsligt så tycker lampan att vi ska ha det lite ljusare här så den bestämmer sig för att gå upp en ljusnivå. Tja.. Jag håller inte riktigt med lampan eftersom jag redan hade två lampor tända. Men det kanske är bra med en spöklampa, så slipper man tända och släcka själv.

Idag har vaccinationssmärtan gått upp vänster axel, nack och huvud. Dock kan jag lyfta min arm en litenliten bit utan att jag avlider, känns skönt!

Jag måste också berätta att idag blev jag chef över bullbakningen till Öppet Hus på vår skola om två veckor. Jag och min trupp ska baka 80 kanelbullar, 60 muffins och 60 chokladbollar. Vilket är mysigt tycker jag, dock är det inte så mysigt när man får höra vår inköpslista som innehåller tex mer än 1,2 kg smör! Det är grejor det. Men det ska bli kul att spendera dagen (dagarna?) här i lilla lägenheten och baka och baka och baka och baka.
Kommentarer (0)

Glasögondag

Nu sitter jag och Jenny och diskuterar jucie. Det känns bra.
Snart ska jag över till henne och ha en mysig onsdag. Hon har nämnligen bakat en jordgubbspaj! MUMS
Vi ska kolla på halv åtta hos mig med lite tända ljus och överföra recept i varandras receptböcker ;)
Men man vet aldrig vad som kan hända nu när vi har tagit spruta. Jag har har aldrig varit med om en skummare dag, haha. Idag började jag gråta på matten för att Olivia råkade röra min arm, så ont har jag. Hahaha, nej inte skratta. fy. Jag kan iallafall fortfarande inte röra min arm, mycket spännande. Jag vet fortfarande inte om det är värt det att sätta på sig myskläder, jag avlider nämnligen lite varje gång jag nuddar min arm. Jag får helt enkelt sova och ha på mig dom här kläderna ett tag till! Jag luktar nog gott efter en vecka.

himel
här är kvällen orange minsann
Kommentarer (0)

Min onda arm

Ajajaj säger jag bara.
Idag fick vi vaccin mot svininfluensan. Nu sitter jag här och jämrar mig, så fort jag rör min arm gör det jääävligt ont. Lite läskigt. Nu har jag iallafall en anledning till att inte behöva öva på fiolen.. Fast det är knappt värt det.

Nu ska jag titta på halv åtta hos mig och tänka på att bara en minuts gångväg borta sitter min bäste husgranne Jenny och tittar på samma pogram. Kanske skrattar vi åt samma sak, kanske gråter vi. Vad vet jag.
Jag vet bara att det enda jag vill göra nu är att träffa Oskar.

höst
Väldigt grått och deprimerande att det knappt finns några löv kvar på träden
Kommentarer (0)

Chokladtårtan ligger bra i min mage

Nu har jag ätit för hela veckan känns det som.



ljus



Minsann, det blåser så mycket att trädtopparna snart trillar in här. Ska snart gå och skydda mig i min säng och sova. Dags att göra sig av med sena nätter och välkomna tidiga mornar!



Kommentarer (1)

Slut med lov

Sitter här med våfflor i magen och känner mig fortfarande nyvaken fastän jag har varit uppe i 4 timmar. Inte bra.
Helgen har varit riktigt trevlig även om jag inte har kännt att det har varit halloween för 1 sekund.

I fredags dansade vi rundor i våra maskeraddräkter och sjöng så att halsarna kollapsade(min iallafall). Det var riktigt härligt och roligt!
I lördags kom Oskar och hämtade mig och vi körde hem till Schillange och har inte gjort något vettigt på hela helgen, förutom att ha lagat väldigt goda hamburgare det vill säga.
Ikväll blir det fondue-middag hos mormor! Det är grejor det!


osminkad
Jag har en tendens att se läskig ut


Kommentarer (0)
RSS 2.0